Nibiru in Sumerci

Nibiru oziroma Planet X bi naj odkrila Sumerska civilizacija. Ta planet bi se naj, zaradi svoje ovalne poti, vsakih 3600 let zelo približal Zemlji. Sumerci so bili poznani kot zelo dobri astronomi. Zakaj jim torej ne bi verjeli, da ta planet dejansko obstaja? Pravijo celo, da so v preteklosti na Nibiru živeli nezemljani, ki so kasneje prišli na Zemljo, ker je bilo na Zemlji veliko zlata. Obstajajo zelo kontradiktorna mnenja. Eni trdijo, da takega planeta nikoli ni bilo in ga tudi nikoli ne bo, spet drugi pa imajo teorijo o katastrofalnih posledicah za naš planet.

Najbolj aktualen datum, katerega so povezali s tem planetom, je december 2012. Takrat bi se naj Nibiru toliko približal Zemlji, da bi se Zemlja kar ustavila za 3 dni. Povzročil bi veliko močnih potresov, cunamijev, orkanov in ekstremnih temperatur. Vendar se tudi to ni zgodilo, vsaj v tolikšni meri ne, kot so govorili. Seveda pa obstaja zelo veliko slik in videov, kateri nakazujejo obstoj Planeta X. Nekateri trdijo, da je vse fotomontaža, spet drugi vztrajajo pri tem, da je res.

Nekateri znanstveniki trdijo, da če bi bilo vse to res, potem bi to obrnilo na glavo zgodovino preučevanja planetov. Tudi vse kar so nas učili v šoli, bi bilo napačno. Res pa je, da je leta 1983 NASA objavila obstoj ogromnega neznanega objekta. Vendar so, takoj ko je novica prišla v javnost, vse takoj zanikali, ter povedali, da ni v naši bližini nobenega, nam nevarnega, planeta.

Če pa verjamemo, da takšen planet resnično obstaja… …bi bil kar štirikrat večji od Zemlje. In če bi resnično potoval med Zemljo in Soncem, bi to imelo katastrofalne posledice za naš planet. Tudi življenja na Zemlji bi bilo zlahka konec

Članki iz iste kategorije: