Samozavest – Skrivnost privlačnega izgleda

Ste se kdaj vprašale, kaj je tisto, kar pritegne moške na ženski? Gre res samo za zunanjost ali je še kaj več?

Čeprav je znanstveno dokazano, da je simetrija obraza eden od pomembnih dejavnikov, ki determinirajo, kako privlačne se nekomu zdimo, pa ni vse zgolj v izgledu. Pomembno je, kako se počutimo v svoji koži in kakšen je naš nastop; pomembna je energija, ki jo izžarevamo – pomembna je samozavest.

In, kaj sploh je samozavest? Samozavest je prepričanost o svojih sposobnostih, lastnostih, znanju in dejanjih. Ključno je torej, kako doživljamo same sebe, svojo lastno vrednost, saj to določa, kako nas vidijo in doživljajo drugi.

A brez panike, četudi niste serijsko opremljene z dobršno merico samozavesti, obstaja kar nekaj trikov, s katerimi si jo lahko pridobite in tako postanete pravi magnet za občudujoče poglede.

Posvetite se osebni negi in poskrbite za dovolj telesne aktivnosti

Ženske smo rade urejene, saj se takrat počutimo bolje in bolj samozavestno. Poskrbite za osnovno higieno, lepe nohte in make up, kožo negujte z ustreznimi kremami, za lase pa poskrbite z rednimi obiski frizerja.
Verjamem, da ste že slišale rek: »Zdrav duh v zdravem telesu.« Sama fraza ni iz trte izvita, saj se dejansko počutimo bolje in imamo več energije, ko smo v formi. Redno ukvarjanje s telesnimi aktivnostmi tako ne bo blagodejno vplivalo zgolj na vaše zdravje, temveč tudi na vašo samozavest.

Pazite na govorico telesa in svojo komunikacijo

Obstaja več načinov, s katerimi lahko izboljšate svojo komunikacijo – tako verbalno kot neverbalno – in tako ne samo postanete boljša, temveč tudi bolj suverena in samozavestna sogovornica.
Pri komunikaciji s sogovornikom vedno vzpostavite in vzdržujte očesni kontakt, vaš govor naj bo jasen in glasen, besede pa izgovarjajte počasi. Na obraz si nadenite nasmeh, saj le-ta premaga prenekatero oviro, hkrati pa vas dela privlačne. Če je potrebno, ga vadite tudi pred ogledalom, da pridobite na samozavesti. Vaša drža naj bo pokončna z rameni potisnjenimi nazaj, hoja pa odločna in nekoliko hitrejša.

Sprejmite se take kot ste

Sprejmite se take kot ste – z vsemi pomanjkljivostmi, prednostmi, atributi in talenti, zaradi katerih ste posebne in edinstvene.
Nihče ni popoln. Zato sprejmite svoje pomanjkljivosti in delajte na njih. Nehajte se primerjati z drugimi in opustite potrebo, da bi ustrezale modnim lepotnim idealom, ki nam jih vsiljujejo mediji. Resnična lepota je tista, ki prihaja od znotraj. Zato razvijajte svoje talente in delajte stvari, zaradi katerih se počutite dobro, in v katerih ste dobre, saj bo to izboljšalo vašo samopodobo, hkrati pa bo prispevalo k bolj samozavestnemu videzu in pozitivnemu pogledu na svet.

Zavedajte se, da ste lepe in edinstvene, zaupajte same vase in se imejte rade… In svet vas bo imel rad.

Članki iz iste kategorije: