Kvalitetna motoristična oprema nam lahko reši življenje

Dejstvo je, da so nesreče z motorjem zelo pogoste v današnjem svetu. Posledice pa so lahko doživljenjske za vse udeležence. Na motorju imamo izpostavljeno večino telesa, kar pomeni, da se hitro lahko poškodujemo. Med nesrečo so ravno roke, noge in glava najbolj izpostavljene udarcem. S primerno moto opremo pa ublažimo ali pa se popolnoma izognemo poškodbam. Poleg tega pa nam kvalitetna čelada, škornji, rokavice in druga oblačila pomagajo, da se počutimo bolj udobno med kratkimi in dolgimi vožnjami z motorjem.

Motoristična čelada

Najbolj pomemben kos moto opreme (https://www.yogi.si/moto-oprema) je čelada. Zavaruje nam glavo in obraz ter prepreči poškodbe pri udarcih v trde predmete. Vsako leto si na tisoče motoristov poškoduje glavo, čemur pa bi se lahko ognili, če bi nosili čelado.

Moto oprema - motoristična čelada
Motoristična čelada je ena izmed najbolj pomembnij moto oprem

Vožnja je tudi lažje s primerno motoristično opremo. Čelada nam omogoča, da:

  • Bolje vidimo, saj vizir blokira veter, žuželke, prah ipd.
  • Se lažje fokusiramo na vožnjo, saj blokira sončne žarke, dež in sneg
  • Imamo glavo in obraz zavarovan pred mrazom in vročino

Hlače in jakne za motor zaščitijo naše telo

S primernimi motorističnimi hlačami in jakno naredimo veliko za našo varnost. Tako imamo zavarovano telo pred različnimi letečimi delci. Obenem pa se izognemo poškodbam, ki so posledica padcev z motorja pri visokih hitrostih.

YouTube video

Material oblačil je zelo močan in odporen na vlago in druge elemente. Obenem pa zagotavlja, da nam pri vožnji ni mrzlo ali prevroče. Primerne hlače in jakna zagotavljajo, da se naše telo primerno zrači v vsakem vremenu. To pomeni, da med vožnjo:

  • Se bomo počutili bolj sproščeno
  • Bomo lažje in z več pozornosti opazili ovire in nepričakovane situacije, saj nas ne bosta ovirala vročina ali mraz
  • Se ne bomo prekomerno potili ali izgubljali telesne toplote

Primerni moto škornji so pomembni

Udobje med vožnjo motorja je izredno pomembno. To se še posebej opazi pri dolgih vožnjah, kjer nas lahko neprimerna moto oprema hitro utrudi. Dobri motoristični škornji bodo poskrbeli, da so naše noge suhe in zavarovane v primeru nesreče. Veliko voznikov se ne zaveda, da so med vožnjo noge izpostavljene velikim udarcem. Če kupimo moto škornje, ki so ojačani, pa dodatno zavarujemo noge.

Odlično opremo za motoriste lahko zasledimo na www.yogi.si, kjer lahko izbiramo med produkti različnih vrhunskih proizvajalcev.

Članki iz iste kategorije: