Izbira lokalne domene za ustanovitev podjetja

Kar se tiče dome, je končnica .COM najbolj prepoznavna. Res pa je, da ni uporabna za čisto vsako spletno stran. Za lokalno poslovanje na Slovenskem je domena.SI boljša izbira, saj ima boljšo prepoznavnost. Poleg tega pa uživa zaupanje največjih spletnih iskalnikov. Tako je tudi optimiziranje spletne strani lažje, neglede na vrsto vsebine. Izdelave spletne strani pa je dandanes nujna za vsako podjetje, saj nudi izjemne prednosti za nova in že obstoječa podjetja.

Stranke zaupajo domačim spletnim stranem

Pri vzpostavitvi novega podjetja je najtežje dobiti nove stranke. V tem primeru nam domena.SI nudi večje zaupanje strank, ki se nahajajo v Sloveniji.

Za lokalno poslovanje na Slovenskem je domena.SI boljša izbira

Temu je tako, saj ljudje veliko raje zaupajo lokalnim podjetjem, kot pa drugim, ki uporabljajo generično končnico. Veliko raziskav je pokazala, da večje zaupanje potencialnih strank poveča konverzijo do 50%.

Boljša SEO optimizacija

Optimiziranje produktov in storitev je lahko zelo dolgotrajen proces. Poleg tega pa je to potrebno storiti za več držav hkrati z generično končnico. Če uporabljamo .COM ali drugo generično končnico, potem spletni brskalniki težje prepoznajo našo ciljno publiko. Tako je potrebno vložiti več dela v opise, podporne članke ipd. Če pa je naša domena.SI, pa bo vsem iskalnikom takoj jasno, da je naša ciljna publika Slovensko tržišče. To pomeni, da:

  • Je lažje opraviti SEO optimizacijo spletne strani
  • Bo spletna stran z domeno.SI uvrščena višje v iskalnih rezultatih
  • Ne bo potrebna optimizacija prodajnih artiklov za druge države

Večja izbira imen z lokalno domeno

Svetovno znane domene, kot je .COM so na tržišču že več desetletij. Poleg tega pa imajo izredno veliko število uporabnikov. Vse to pomeni, da bomo pri iskanju primernega imena bili dokaj omejeni. Z lokalno končnico pa je na voljo ogromno različnih imen, saj je baza uporabnikov zelo majhna. Tako bomo lahko izbrali idealno ime za našo spletno stran, ki si ga bodo stranke zapomnile.

YouTube video

Poleg tega pa je možnost, da je našo domeno uporabljal nekdo drug, zelo majhna. S tem se izognemo možnim kaznim zaradi nepravilnega spletnega poslovanja prejšnjih lastnikov domene.

Brez targetiranja geografske regije

Uporabniki domene.SI ne potrebujejo dodatno optimizirati svoje spletne strani za določeno izbrano regijo. Iskalniki bodo hitro prepoznali geografsko regijo naše spletne strani. Tako ne bo potrebno nameniti dodatnih sredstev, da bi spletni brskalniki pravilno prepoznali glavno tržišče našega podjetja. Tako bodo stranke, ki bodo iskalne naše produkte in storitve, bomo zelo hitro našle naše podjetje v iskalnem nizu rezultatov.

Za poganjanje uspešne spletne strani pa potrebujemo vrhunsko vps gostovanje. Na spletni strani www.domovanje.com lahko najdemo odlične pakete gostovanja, kot tudi možnost izbire imena domene.

Članki iz iste kategorije: