Ali se original kartuša splača?

Vsi se vedno sprašujejo, zakaj bi ljudje hoteli kupovati nekaj, kar je veliko dražje. Nekateri trdijo, da je to zato, ker proizvajalec nudi daljšo garancijo in trdijo tudi, da imajo originalne kartuše daljšo življensko dobo. Trdijo tudi, da kompatibilne kartuše ne naredijo enakega printa kot originali. Barve bi naj bile veliko bolj blede in brez ostrih robov.

Cena originalnih kartuš nas vedno znova preseneča, ker velikokrat doseže ceno skoraj enako, kot ste plačali za celoten tiskalnik.
Proizvajalci originalnih kartuš so tudi že poskušali, da so v kartuše začeli vstavljati čipe, ampak tudi ta zaščita ni trajala prav dolgo.

Obstaja ena raziskava s Canonovimi kartušami, tako z originali kot z kompatibilnimi. Z črno originalno kartušo jim je uspelo natisniti 157 strani. Barvna kartuša pa se je izpraznila že po 136 natisnjenih straneh. Pri teh podatkih so prišli do zaključka, da je tiskanje z originalnimi kartušami sicer malce dražje kot tiskanje s kompatibilnimi kartušami, ampak ni večje občutnejše razlike.

Do velike razlike pa je prišlo, ko so ti isti razsikovalci testirali Epsonove kartuše. Pri teh so odkrili kar nekaj večjih težav. Pri testiranju kompatibilnih kartuš jih skoraj več kot polovica ni delovalo. Pri originalnih pa je en komplet deloval brezhibno, takoj drugi pa sploh ni deloval. Tiskalnik jih sploh ni zaznal.

Na koncu lahko zaključimo, da so originalne kartuše vsekakor bolj zanesljive in z daljšo življensko dobo. Vendar je za to treba odšteti skoraj enkrat več denarja kot pa za kompatibilne kartuše. Če pa vaš tiskalnik podpira kompatibilne kartuše in na njih tudi deluje, je bolje in seveda ceneje, izbrati prav te. Če pa imate velike pomisleke glede kompatibilnih kartuš, pa si raje kupite originelne kartuše in tiskali boste skoraj pa brez težav. Pa tudi, če je karkoli narobe, imate na originalih garancijo in vse težave bodo rešene.

Članki iz iste kategorije: