Ločevalna dieta – prava pot do vitke postave?

Ločevalna dieta je ena od bolj priljubljenih diet v Sloveniji, zato smo prepričani, da ste zanjo že slišali. Morebiti ste jo celo že sami preizkusili ali pa poznate vsaj kakšnega znanca ali znanko, ki je z njeno pomočjo izgubil/a precejšnje število kilogramov in s tem povsem spremenil/a svoj izgled. Taki primeri dobre prakse so vsekakor odlična motivacija, sploh v teh spomladanskih dnevih, ko se poletje in čas kopalk približujeta z nezadržno hitrostjo. Pa vendar, je ločevalna dieta res tako učinkovita? Je način prehranjevanja, kot ga narekuje ločevalna dieta, sploh zdrav? Ali je mogoče ohraniti vitko postavo tudi po koncu ločevalne diete? V želji, da enkrat za vselej dobimo odgovore na vsa vprašanja, povezana z ločevalno dieto, smo se odločili, da jo danes vzamemo pod drobnogled.

Glavne karakteristike ločevalne diete

Ločevalna dieta je devetdeset dnevni način prehranjevanja, ki temelji na ločevanju živil, zato je čas diete razdeljen na različne prehranjevalne dni (beljakovinski, škrobni, hidratni, sadni in vodni dan), ki si ciklično sledijo. Vodni dan pride v 90-ih dnevih na vrsto samo trikrat,in sicer zato, da se telo prečisti. Pri ločevalni dieti je zajtrk vedno sadni, sestavljen iz zgolj ene poljubne vrste sadja, medtem ko so ostali obroki prilagojeni posamičnemu prehranjevalnemu dnevu, pri čemer je večerja vedno enaka kosilu – a s to razliko, da je večerni obrok za polovico manjši. Poleg pravilnega prehranjevanja je izjemnega pomena tudi telesna aktivnost, ki bo vzpodbudila telo k hitrejšemu in učinkovitejšemu kurjenju maščob. In nenazadnje, ločevalna dieta predstavlja 90-dnevni prehranjevalni režim, zato sta ključnega pomena tudi psihična in motivacijska pripravljenost.

Čeprav pri dietah običajno stremimo k čim večji izgubi kilogramov v čim krajšem času, pa se moramo zavedati, da je dieta 100% učinkovita šele tedaj, ko se z njeno pomočjone samo naučimo ustreznejših prehranjevalnih navad, temveč jih tudi ponotranjimo do te mere, da postanejo naš način življenja, kajti le tako bomo lahko ohranjali zdravo telesno težo in vitko postavo tudi v prihodnje.

Za koga je primerna ločevalna dieta?

Vas je zgornji zapis pritegnil do te mere, da bi tudi sami želeli preizkusti 90-dnevno ločevalno dieto, a niste prepričani, če je ta dieta primerna za vas? Potem kliknite tukaj in se prepričajte o njeni ustreznosti še danes.

Članki iz iste kategorije: