Za kvaliteten tisk in dolgo življenjsko dobo vašega tiskalnika

Svetovno znana in kvalitetna priznana znamka računalniške in foto opreme Canon velja tudi za enega izmed največjih ponudnikov tiskalnikov, kopirnih naprav, multifunkcijskih naprav in podobnega.

Vse omenjene naprave za tisk uporabljajo različne Canonove barve, ki jih vsebujejo kartuše Canon oz. tonerji. Te lahko kadar koli nabavite v fizičnih ali spletnih trgovinah.

Tehnične lastnosti kartuše Canon

Priporočljivo je, da za svoj tiskalnik ali MFC napravo uporabljate le originalne kartuše oz. tonerje, ki jih predpiše proizvajalec naprave. Tako so za tiskalnike Canon najbolj priporočljive kartuše Canon, ki jih najdete v različnih cenovnih razredih ter barvah.

Kartuše Canon nanašajo črnilo na papir termično
Kartuše Canon zagotavljajo vrhunsko kvaliteto

Izbirate lahko med pestro ponudbo Canon tiskalnikov in MFC naprav ter njihovimi serijami (BJC, Lasershot, Pixma). Ob nakupu kartuše Canon bodite pozorni, da ta ustreza seriji vašega Canon tiskalnika oz. da se interna koda kartuše ujema s kodo, ki jo predpiše proizvajalec tiskalnika.

Preberite tudi: Nakup računalnika s primerno grafično močjo

Raje posezite po originalu

Kartuše Canon nanašajo črnilo na papir termično, tako kot HP, Lexmark, Brother in še nekatere druge vrste tiskalnikov. Kartuše in tonerje (barve, črnila) za tiskalnike Canon so v ponudbi lahko originalne, za večino tiskalnikov pa najdemo tudi alternativne. Tovrstne kartuše so kompatibilne, nadomestne, cenejše in obnovljene, a posledično tudi manj kvalitetne kot originalne. Problem alternativnih kartuš je tudi barva, ki se počasneje suši in ob tiskanju pogosto pušča madeže.

YouTube video

Glavni prednosti kompatibilne kartuše ali tonerja sta kupcu prijaznejša cena in v večini primerov tudi večja zmogljivost tiskanja, saj vsebujejo več črnila oz. tiskarskega prahu ter so tako označena z oznako XL ali XXL.

Večji nakup je tudi ugodnejši

V kolikor kartuše Canon kupujete za laserski Canon tiskalnik, je količinsko večji nakup vaša optimalna izbira. Če raje prisegate na original Canon kartuše, so dobra in količinsko ugodnejša opcija večja XL pakiranja oz. kompleti kartuš Canon. Izbirate lahko med osnovno črno barvo in vsemi ostalimi barvami, ki jih podpira vaša Canon naprava.

Če želite pred kvaliteto izbrati nižjo ceno, so najugodnejši tonerji oz. najcenejše kartuše ob nakupu več kompatibilnih izdelkov, kjer pridobite od 3–10 % popust ob nakupu dveh, treh ali več izdelkov. Vsaka kompatibilna kartuša oz. toner ima tudi 3 leta splošne garancije, prav tako lahko izbirate med barvami, ki jih podpira vaša serija Canon tiskalnika.

Članki iz iste kategorije: