Igrače iz lesa za več generacij

Za naše malčke so igrače tako in drugače nujno potrebne. Vprašanje pa je, katere vrste igrač lahko otrokom prinesejo največ koristi. Pri izbiri je v prvi vrsti najpomembneje, da so primerne otrokovi starosti, v nadaljevanju pa so izjemnega pomena tudi materiali. Ti morajo biti varni in zdravi za uporabo. Še najbolje se obnesejo lesene igrače, ki so tudi sicer najbolj priljubljena izbira.

Igrače iz lesa dobro vplivajo tako na otroke kot tudi na samo okolje. Takšne igrače so že na dotik pa tudi na pogled izjemno prijetne. Slednje zlasti velja, če so odete v kakšne privlačne barvne odtenke, ki so posebej zanimivi za otrokove oči. Top izbira med igračami iz lesa so zagotovo kocke. Kljub temu pa to še zdaleč ni edina izbira.

Lesena lokomotiva in vlakci

Lesene kocke so daleč najbolj priljubljena izbira med igračami za otroke. Ker so takšne igrače izjemno obstojne in trpežne, se zlahka prinašajo iz roda v rod. Zato ni nič čudnega, če imate doma pisane kocke iz lesa, s katerimi so se igrali že vaši starši. Lahko torej rečemo, da je tudi to ena od večjih prednosti, ki jih prinašajo lesene igrače v vaš dom.

Lesene igrače - vlakci
Leseni vlakci so ene izmed najbolj priljubljenih lesenih igrač

Poleg lesenih kock neredko po domovih z otroki lahko videvamo postavljene proge, na kateri so lepo razporejeni lesena lokomotiva in njej pripadajoči leseni vlakci. Otroke takšne vrsta igrača zelo zabava, obenem pa se z njo lahko zelo dobro podučijo o prometu, o funkcijah posameznikov na vlakcih ter podobno. Nekateri starši leseno lokomotivo z vlakci zasnujejo kar sami. Po drugi strani pa so vam takšne lesene igrače na voljo v vseh dobro založenih trgovinah z otroškimi igračami, tudi na spletu.

Lesene igrače v primerjavi s plastičnimi

Marsikaterega starša pa na prvi pogled morda veliko bolj prepričajo plastične igrače, saj ponujajo številne efekte. Po daljšem razmisleku ugotovijo, da igrača iz plastike vendarle ni tako dobra izbira. Še posebej, ko pričnejo plastične igrače primerjati z lesenimi.

YouTube video
Video: Les proti plastiki. 5 prednosti lesenih igrač.

Lesene igrače se le stežka poškodujejo. Povsem drugače je s plastičnimi, ki se hitro zlomijo, posledično pa so lahko nevarne za otrokovo igro. Raziskave kažejo tudi na to, da se malčki plastičnih igrač naveličajo kasneje kot lesenih.

Članki iz iste kategorije: