Kopanje dojenčka

Kopanje dojenčka je sprva lahko zelo težavno opravilo, še posebej če vaš dojenček ne uživa v kopanju. Igrače za dojenčke so primerne, da s tem zamotite vašega dojenčka pred kopanjem, toda vseeno smo vam pripravili nekaj preprostih nasvetov ki bodo pripomogli k temu, da bo čas za kopanje zabaven in najbolj pomembno enostaven tako za starše kot za dojenčke.

Ko je dojenčkom kopanje všeč: Če vaš dojenček uživa v kopanju in se vam zdi, da ga kopanje sprosti, lahko uporabite večerno kopanje, kot sredstvo za daljše spanje. Tisti dojenčki, ki se v vodi sprostijo se posledično tudi utrudijo, kar pa seveda pripomore k temu, da vam bo dojenček spal dlje časa in bolj mirno. Medtem ko dojenčka kopate poskusite tudi s petjem in pogovarjanjem z vašim dojenčkom, saj se bo s tem še bolj sprostil.

Ko dojenčkom kopanje ni všeč: Mnogi dojenčki kažejo znake stresa, ko je čas za kopel. Mnogokrat pa skrbi tudi mame in očete, kako bodo skopali dojenčka v banjici in so zaskrbljeni da ne bodo izgubili oprijem, ker je spolzko. Ampak ne skrbite to je čisto normalno, da vas skrbi. Večina dojenčkov kmalu začne uživati v kopeli. Na začetku lahko dojenčka pomirite s tem, da med kopanjem nežno položite svojo roko na njegov trebušček. S tem boste dojenčku zagotovili občutek varnosti.

Priprave za kopanje dojenčka: Kopel za vašega otroka lahko pripravite v plastični banjici, mnogi starši pa prakticirajo kopanje kar v pomivalnem koritu. Vendar je kopanje v pomivalnem koritu lahko nevarno predvsem zaradi pipe, saj jo lahko med kopanjem nevede odprete. Tako, da je plastična banja še najboljša rešitev, ker dojenček raste in je korito tudi kmalu premajhno. Pri pripravi kopeli za vašega otroka pa bodite pozorni tudi na temperaturo prostora, da ni prehladno. Otroka lahko kopate v kateremkoli prostoru, ni nujno, da to počnete v kopalnici. Mnogo staršev prakticira kopanje na kuhinjski mizi, saj je na mizi dovolj trdna podlaga, predvsem pa je v vaši višini, kar je pomembno za vaš hrbet.

Članki iz iste kategorije: