Najlepši nagrobni napis za vaše najbližje

Pri izbiri spomenika se morate tudi odločiti ali bo spomenik imel nagrobni napis ali ne. Veliko ljudi prisega na klasični spomenik s samo enim križem in napisi imen ljubljenih. Nekateri pa si izberejo unikaten nagrobnik s posvetili in mislimi o svojih ljubljenih.

Izbira posebnega napisa ali citata

Na spomenik napišite poseben nagrobni napis ali citat. Poleg napisanega imena in priimka ter datuma rojstva in smrti, izberite še posebno misel. Za spomenik izberite nagrobni napis, ki bo najbolje opisal življenje rajnega.

Nagrobni napis

V ZDA na primer podajo na ploščo citat iz biblije ali pa kar s svojimi besedami opišejo ljubljenega. Tako se poklonijo na primer pokojni materi, babici, tašči in prijateljici.

Izdelava dodatnega spomenika

Lahko tudi zaprosite za izdelavo posebnega malega spomenika, ki ga dodate posebej na ploščo. Na njega natisnite citat ali izrek, ki je bil vašemu ljubljenemu pri srcu.

YouTube video

Veliko posameznikov napiše ali besedilo iz pesmi, ki jo je rajni rad poslušal ali pa kakšen citat iz najljubše knjige. Na ta način se pokojnemu še posebej poklonijo.

Dodatki za grobove

Poleg samega posvetila na nagrobniku, lahko izberete tudi dodatke, kot so sveče, lučke, kamnite in kovinske vaze, kipi, liki in podobno. Na spomenik se lahko dodajo tudi križi, vrtnice, vejice, golobčki, angeli in različni drugi znaki. Nekateri dajo po naročilu narediti tudi natiskano sliko pokojnega, da se ga najbližji lepše spominjajo.

Izbira nagrobnika in cena

Cena storitve izdelave nagrobnika je odvisna od izbranega kamna, velikosti spomenika, števila izbranih posameznih delov, velikosti napisa in števila črk.

Izbira materiala nagrobnika

Cena spomenika je odvisna od vrste izbranega kamna. Izbirate lahko različnim naravnim kamnom, kot so graniti, skrilavci, kvarciti, travertini, marmorji, peščenjaki in porfirji. Poleg tega izbirate tudi med kolekcijami, kot so Woodstone, Brickstone, Luxury, Natura in Silestone.

Velikost plošč

Cena je odvisna tudi od velikosti spomenika in posameznih pokrivnih plošč. Velikost spomenika prilagodite tudi velikosti nagrobnega napisa in številu črk. V kolikor nameravate saditi rože, potem izberite velik okvir z manjšimi pokrivnimi ploščami. V kolikor boste raje prinesli šopke in posajene rože v koritih, pa raje izberite velike pokrivne plošče. Razmislite tudi, če boste uporabili nagrobne kamenčke in koliko prostora potrebujete zanje.

Velikost napisa in število črk

Ko izberete material in velikost spomenika, preučite tudi kakšen nagrobni napis želite imeti. V kolikor boste na ploščo pisali samo imena rajnih, potem izberite večjo velikost črk. V kolikor boste uporabili poseben citat pa izberite manjše črke. Pri nagrobnem napisu lahko izberete tudi vrsto pisave, poševno ali podčrtano pisavo ter izbirate med tiskanimi in pisanimi črkami.

Članki iz iste kategorije: