Zimski šali in rutice

Ženske modne rute in šali so najbolj vsestranski, enostaven in varčen modni dodatek v vaši omari.
Tkanina je prilagodljiva in jo je možno oblikovati v desetine stilov. Šal ali rutica daje eleganten, zabaven in prijeten pridih k vaši obleki, ne da bi se za to preveč trudili. Lahko ga le ovijete okrog vratu in ljudje ne bodo opazili kako pusta in osnovna so vaša oblačila pod njim. Če k videzu ne želite dodati nakit, vendar še vedno želite izgledati stilsko in modno, le nadanite rutico ali šal.

Zimski šali kot modni dodatki

Ni po membno, kako topel plašč boste oblekli, še vedno boste morali zaščitit vaš goli vrat pred mrazom. Zimski šal bo naredil točno to, kot tudi dokončal vaš videz, ter ga naredil bolj modnega.
Namesto da računate na vaš najljubši črni šal, raje razmislite o bolj modnem in priljubljenem jesensko/zimskih barvah kot so rdeča, barva gorčice, barva slive ali zelena ali pa kombinacija barv in grafičnih znakov. Izberite barve, ki vas bodo razveselile v hladnem in temačnem vremenu.
Če ste drobne postave se izogibajte debelim pletenim šalom. Razen, če ga boste uporabili kot modni dodatek k videzu.
Če ste bolj polne postave izberite debelejše in polnejše šale. Če pa ste povprečne postave izberite srednje velike šale.
Vertikalni vzorci na šalu bodo vizualno naredili vašo postavo vitkejšo, horizontalni vzorci pa bodo vizualno razširili vaš zgornji trup.

Šal iz kašmirja
Ta vrsta šala je univerzalno vsestranski (lahko ga nosite za vetrovne poletne dneve ali v zmiskih mesecih). Prav tako ga lahko nosite na formalnih in semi-formalnih priložnostih, ter v pisarniškem okolju. Večinoma so ti šali mehki, lahki z nežnim leskom in izgledajo bolj prefinjeni od drugih vrst volnenih zimskih šalov.

Volneni pleteni šali
Dve znani vrsti volnenih šalov so Merino in Angora. Angora je lahka, mehka in najtoplejša vrsta volne. Ugotovljeno je, da je kar 3x toplejša od ovčje volne (Merino). Merino je manj topel, vendar je lažji za barvanje in ga lahko najdete v več različnih barvah. Angora in Merino se štejeta za dragi tkanini, vendar je vredno, če iščete dolgotrajen in kvaliteten zimski šal.

Krzneni šal
Krzneni šal je eleganten način, da dodate nekaj glamurja na svoj slog in prav tako ga lahko nosite kot modni dodatek v jesenskih in zimskih mesecih. Prepričajte se le, da ga ne nosite pretesno ovitega okrog vratu.

Šale in rutice lahko nosite vso leto kot modni dodatek in z različnimi vrstami obleke.

Lahke vratne in naglavne šale in rutice, ter skinny šale lahko nosite v toplejšem vremenu, medtem ko so tisti modeli s težjimi tkaninami bolj primerni za zimske mesece. Zato je pomembno, da se upošteva vrsta tkanine iz katere je šal narejen.

V kolikor želite res hudo dobre in moderne modne dodatke, vam priporočam obisk spletne trgovine Prelepa.si.

Članki iz iste kategorije: