Posadimo travo, ki bo izgledala odlično

Zelen in bogat travnik je prava paša za oči. Lahko ga ustvarimo na več načinov, vendar je skoraj vedno najbolje, da se tega lotimo na naraven način. Res je, da lahko položimo rušo, vendar je dostikrat najbolje, če uporabimo seme za travo, ki bo uspevalo v naši zemlji. Pri ruši je tako, da je to že vzrejena trava, ki je skupaj sešita s zemljato podlago. Če pa uporabimo semena, pa se bo trava prilagodila naši zemlji in okolju, kar bo pocenilo in olajšalo njeno vzdrževanje.

Travna ruša ima edinstvene prednosti in slabosti

Če želimo najhitreje ustvariti svoj lasten travnik, je to mogoče z uporabo travne ruše. To je odlična rešitev, če želimo takojšne rezultate. Slabost pa je ta, da se morda trava ne bo najbolje obnesla na naši zemlji, saj je navajena na drugačno okolje.

Seme za travo za vrtne trate
Seme za travo vsebuje osnovna hranila in spodbujevalce rasti

Pri uporabi semena za travo, pa je potrebnega malce več dela, vendar bodo rezultati vrhunski. Korenine bodo veliko močnejše, kar bo povečalo vzdržljivost našega travnika na parazite, sušo, bolezni in druge stresne elemente. Poleg tega pa je to veliko cenejša izbira, zaradi nizke nakupne vrednosti samih semen v primerjavi z drugimi možnostmi.

Semena za travo obstajajo v mnogih različnih vrstah

Pri izbiri travne ruše smo velikokrat omejeni na vrsto trave, ki je na voljo. Če pa pregledamo ponudbo semen za travo, pa bomo hitro opazili, da so na voljo številne vrste. Tako imamo možnost izbrati bolj primerne vrste trave za naše okolje. Pri tem moramo tudi upoštevati namen naše travnate površine.

YouTube video
Video: Vrste semena trave

Lahko, da jo bomo uporabljali za igranje z otroci in hišnimi ljubljenčki, ali pa bo samo travnik, po katerem ne bomo veliko hodili. Izbira primernih semen nam olajša vzdrževanje travnika na kratki in dolgi rok. Pri tem pa se bomo veliko naučili o primerni oskrbi naše zelene površine, saj je na voljo mnogo informacij na spletu in tudi pri trgovcih s semeni.

Travnik ni težko vzdrževati v vrhunskem stanju

Če uporabimo seme za travo, bomo lahko ustvarili travnik na katerega bomo ponosni. S primernim zalivanjem in košnjo s kosilnico pa ga bomo ohranili v najboljšem stanju zelo dolgo časa. Priporočljivo je, da se prej pozanimamo o vseh prednostih in slabostih semen, ki jih bomo uporabili. Trgovci s semeni pa nam lahko zaupajo razne trike in zvijače, ki jih lahko uporabimo, da zmanjšamo število plevela, preprečimo naselitev parazitov ipd. V vsakem primeru lahko z malo truda ustvarimo čudovit travnik, ki ga lahko uporabimo za raznovrstne aktivnosti.

Članki iz iste kategorije: