Obiščite eko kmetijo!

Preživite počitnice nekoliko drugače – v objemu narave, daleč stran od mestnega hrupa, v tesnem stiku z domačimi živalmi in rastlinami; razvajajte se s kvalitetno in ekološko pridelano hrano, pripravljeno po starodavnih receptih ter domačimi sadnimi sokovi, odličnim vinom ter doma narejenimi (zeliščnimi in sadnimi) likerji; sprostite se v senci mogočnih hrastov in starih kostanjev; uživajte v naravnih in kulturnih znamenitostih bližnjih in daljnih krajev; otrokom pa privoščite nepozabno zabavo, ki jo ponuja življenje na kmetiji. Obiščite eko kmetijo in preživite edinstvene počitnice!

Slovenija se ponaša s številnimi atributi – deročimi rekami, kot biser kristalnimi jezeri, smaragdno zelenimi travniki in z gozdovi poraščenimi hribovji. Če pa k neokrnjeni naravni dediščini prištejemo še odlično geografsko lego in podnebje, ki sta idealna za razvoj kmetijstva, s tem dobimo vse pogoje za razvoj – v zadnjem času izjemno popularnega – eko (tudi trajnostnega) turizma, ki se je razvil iz dolgoletne tradicije turizma na kmetiji. Njegova glavna prednost je v tem, da zadovoljuje potrebe, pričakovanja in želje turistov v prid lokalne skupnosti, ob tem pa ne posega v naravo in okolje, ampak ga ohranja takega kot je. Zelene kmetije oziroma eko kmetije tako s pridom izkoriščajo vse prednosti podeželja, od številnih možnosti za preživljanje trenutkov v naravi in sprostitev, do odlične kulinarike slovenske tradicionalne kuhinje ter ekološko pridelane hrane.

Preživite torej čudovit dan na kmetiji, poln zanimivih in nepozabnih doživetij, spoznajte način pridelave hrane na okolju prijazen način in se podružite z gostitelji. Obiščite katero od slovenskih eko kmetij in s tem podprite njihov nadaljnji razvoj ter prizadevanja za ohranitev čistega okolja in lepši jutri za naše zanamce. Postanite ekoturist – sodoben in ekološko osveščen turist.

Članki iz iste kategorije: